Himalaya klassiker

IMG_9062.jpg

Pris & Afgang

Pris fra:19.995,-Dkr

1) 10/11 - 30/11 2019

2)15/03 - 03/04 2020

Himalaya klassiker til det smukke og udfordrende Island Peak. Turen ind mod bjerget går igennem den legendariske Everestdal - Solu Khumbu. Vi tager en afstikker til det smukke Ama Dablam base camp, hvor vi møder ekspeditioner på vej mod toppen af det ikoniske bjerg. Dertil bestiger ligeledes Chukkung Ri (5.560m), for at optimere vores højdetilvænning. På turen gennem dalen kommer du helt tæt på nogle af verdens højeste sneklædte bjerge. Du kan nyde enestående udsigter ud over Himalaya - synet af Mount Everest, Lhotses dramatiske sydvæg, Makalu i horisonten og det altid smukke Ama Dablam som vi besøger under vores fantastiske trek.

Vi har som altid, et stærkt lokalt team med os, hvor bærere og yakokser sørger for vores bagagetransport. Sherpa guider vil sammen med den danske guide (Jakob Urth) stå for at logistik og selve bestigningen. Vi overnatter i små nøje udvalgte tehuse på trekket ind til Ama Dablam og i ekspeditionstelte på selve bestigningen af Island Peak.

Dette er vores hjemmebane og din garanti for det bedste setup.

Jakob Urth har mere end 20 års erfaring fra Nepal og 9 gange tidligere, stået på toppen af Island Peak.

  • Kathmandu´s hemmeligheder - Stemning, liv og kaos

  • Namche Bazaar - hovedbyen i Sherpaernes Solu Khumbu distrikt

  • Thyangboche klosteret - besøg hos de lokale munke

  • Ama Dablam Base Camp - for foden af verdens smukkeste bjerg

  • Bestigning af Chukhung Ri 5.546 m - Vigtig akklimatisering og fantastisk udsigt til flere 8000m bjerge.

  • Bestigning af Island Peak på 6.189 m - Alpin bestigning på is og sne

Turprogram - Island Peak & Ama Dablam Base Camp

Dag 1. Afrejse fra Danmark 

Vi flyver mod øst og Nepals høje bjerge venter .-/-/-

Dag 2. Kathmandu. Forberedelse til trek og bestigning 

(Turen starter i Kathmandu)Vi ankommer til Kathmandu hvor guiden venter ved ankomst. Allerede på køreturen fra lufthavnen et indtryk af den kaotiske og travle storby. Her er liv og kaos i en skøn sammenblandning. Vi bor centralt i Kathmandu, tæt bydelen Thamel. -/-/-

Dag 3. Kathmandus hemmeligheder 

Vi gennemgår vores tur, møder nogle af de lokale guider så alle er helt klar til næste dags afgang mod bjergene. Herefter kan dagen bruges på at opleve det fantastiske Kathmandu, der emmer af liv og aktivitet fra morgen til aften.

I bydelen Thamel, kan du købe alt fra te til udstyr målrettet bjergbestigere. Her er det stadig lov at forhandle om prisen.. I Kathmandu er templer ikke bare seværdigheder, men en aktiv del af hverdagen. Bevæger man sig en tidligt morgen ud i de små gader er muligheden for at opleve det ægte Kathmandu stor. Livet leves på gaden og de mange små butikker er en stor del af hverdagen her.

Her er religiøse ceremonier, en slagtning, eller gadehandel. Du kan drikke god kaffe på en af byens mange cafeer, besøge hinduernes ligbrændingsplads Pashupatinath eller en af de utallige boder, hvor man kan købe sjaler, skindprodukter, håndlavet brevpapir, håndmalede billedtæpper, tibetanske bedemøller og alt inden for "fake" og gamle antikviteter. M /-/-

Dag 4. Med fly til Lukla og vandring til Phakding

Dagen starter tidligt. Vi skal til lufthavnen, hvor der er check-in til flyveturen til Lukla, som er udgangspunktet for vores bestigningstur. Glæd dig til verdens måske smukkeste flyveture. I Lukla i 2.850 m. organiserer vi den videre færd med vore sherpaer og portere, før vi begiver os ud på det nepalesiske stisystem.

På turens første, korte etape får vi en fornemmelse af, hvad der venter os. Landsbyer med fritgående husdyr, små hyggelige tehuse og venlige, lokale beboere, der hilser os med et "namaste". Den første dag er vandrestien bred og god og til tider en smule trafikeret. Vi fortsætter ned igennem Choplung i 2.660 m. og videre ad en træbro over sidefloden Kusum Khola og frem til Ghat i 2.490 m.

I den øvre del af Ghat passerer vi flere bedemøller og store, flot dekorerede "manisten". Vi fortsætter frem til Phakding i 2.640 m. En fantastisk lille hyggelig by, der oser af stemning. Her flytter vi ind på turens første tehus, som de små "bjergpensionater"

Dag 5. Brusende floder og gyngende hængebroer 

Vi starter tidligt og i løbet af formiddagen følger vi Dudh Khosi, også kaldet "mælkefloden". Allerede ved Phakding skal vi krydse floden på turens første hængebro. De lange imponerende hængebroer er kendetegnende for mange af trekkingruterne i Nepal og udgør en oplevelse i sig selv.

Vi følger nu flodbredden af Dudh Khosi hundrede meter over dens brusende vandmasser. Kort før Benkar i 2.905 m. passerer vi et par smukke vandfald. Ved det sidste vandfald er der et tehus, hvorfra man kan skue vandets fald på 25-30 meter - et fint sted til en pause. Vi krydser Dudh Khosi endnu nogle gange, inden vi tager afsked med den for en stund.

Vi krydser en ny, solid og stabil hængebro højt over den brusende flod, og foran os har vi en stigning på ca. 500 højdemeter op til Namche Bazaar, hovedbyen i Solu Khumbu-distriktet, der ligger i 3.450 m. Mens vi kæmper os op ad de stejle stier, kan det være lidt hårdt at se sig overhalet af tungtlastede portere, der ofte har overskud til både at synge, ryge og smile samtidig. -/-/-

Dag 6. Namche Bazaar, forberedelse og akklimatisering 

Hvile og forberedelse er en vigtig faktor for en succesfuld bestigning. Namche Bazaar er en "rigtig" by med hovedgaden som det livlige midtpunkt. Her kan du finde alt fra yakhaler og wienerbrød til internetadgang og udstyr. Der findes små forretninger, gadehandlere, politistation, en bank og et lille posthus.

For de, der har lyst og energi, er der i dag mulighed for en heldagstur ud gennem Thame-dalen til det flotte Thame-kloster i ca. 4000 m. Turen giver en god, lang vandredag i højden og hjælper til akklimatiseringen, som er alfa og omega, når vi senere skal overnatte og klatre i relativ stor højde. -/-/-

Dag 7. Udsyn til Ama Dablam og Mt. Everest 

Dagen starter med en kortere, men stejl stigning ud af Namche. Derimod er de næste par timer uden væsentlige op eller nedstigninger, og udsigten er overvældende - først og fremmest til Khumbus vel nok smukkeste bjerg, Ama Dablam, som betyder "moderen med brochen" og hvis Base Camp vi senere skal besøge.

Fra sporet kan vi i klart vejr se Mount Everest, der dog syner af knap så meget herfra. Vi drikker en kop te, mens vi kan skimte floden Dudh Khosi langt under os og skue ud over det imponerende tinder over os. Området, Phunki Thankhka, ligger i 3.250 m. og danner rammen for vores frokostpause. Stien fortsætter op gennem skov og lav bevoksning indtil vi passerer en kani-port. Vi er nu i 3.860 m. og foran os ser vi Thyangboche-klosteret, der ligger utroligt smukt i en stor lysning omgivet af Rododendron. Beliggenheden hører til blandt de mest imponerende i verden - måske fordi Ama Dablam synes at ligge kun et stenkast væk. -/-/-

Dag 8. Akklimatisering i Pangboche - for foden af Ama Dablam

Dagen byder på en kort vandretur fra Thyangboche til Pangboche i 3.980 m., hvilket er godt for akklimatiseringen. Hovedstien leder os ned gennem tæt skov til Milingo i 3.750 m., hvor vi skal krydse floden Imja Khola. I godt vejr er der herfra en fantastisk udsigt mod Ama Dablam.

Vi har en nem opstigning til Pangboche i 3.980 m. Tidligere var det den højest beliggende, permanente bebyggelse i Khumbu. Her ankommer vi inden frokost. Vi har eftermiddagen fri til f.eks. at besøge den lille, spændende "gomba" (tibetansk kloster) i den øvre del af Pangboche eller nyde solen og den smukke udsigt. -/-/-

Dag 9. Pangboche - Ama Dablam Base Camp 4.600 m 

Vi tager endnu en overnatning i Pangboche og forbereder os på en af tures højdepunkter, Ama Dablam Base Camp i 4.600 m. Ama Dablam er et teknisk svært bjerg at bestige og en stor udfordring for de mange bjergbestigere, der hvert år forsøger at komme på toppen. I sæsonen emmer Base Camp af liv og vi får mulighed for at opleve stemningen og ekspeditionslivet på nært hold. Her dufter af eventyr og mandsmod.

Vi vender sidst på eftermiddagen tilbage til Pangboche, efter en spændende og hård dag, som også har budt på store udsigter til et udvalg af verdens højeste og smukkeste bjerge - heriblandt Nupshe, Lhotse og Tawoche. -/-/-

Dag 10. Smukke udsigter og mulighed for bestigning af Chukhung Ri 5.546 m 

Vi sætter kursen mod Chukhung (4.730 m.), som med sin yderliggående placering i Khumbu dalen udgør et perfekt afsæt til den fortstående bestigning af Island Peak 6.189m. I Chukhung bor vi i tehus for sidste gang indtil vi returnerer fra bestigningen. Er du frisk og har du mod på en udfordring, er det om eftermiddagen muligt at bestige Chukhung Ri på 5.546 m. Fra toppen har vi udsyn til nogle af verden mest udfordrerne og største bjerge, f.eks. Lhotse`s sydvæg på 8.400 m og Makalu, der med sine 8.462 m. er verdens femte højeste bjerg.  -/-/-

Dag 11. Island Peak Base Camp 5.100 m - træning til bestigningen

Vi starter i dag bestigningen af Island Peak. Vi følger de næste 3-4 timer floden Imja Khola til Island Peak Base Camp (5.100 m) som omgives af et mægtigt højalpine landskab. Vi kan se de store gletschere samt Lhotses imponerende sydvæg. Vi vandrer ind til Island Peak Base Camp, hvor vi for første gang skal overnatte i telte. Vores nepalesiske mandskab sørger for aftensmad, som tilberedes i det medbragte køkkentelt. I Base Camp vil vi træne de færdigheder, vi senere får brug for på bestigningen. -/F/A

Dag 12. Bestigning af Island Peak 6.189 m 

Det er nu, du skal finde viljen, modet og kræfterne frem. Det næste døgns tid får vi testet vores evner som bjergbestigere. Vi starter tidligt og bevæger os op ad morænen og videre til High Camp i 5.700 m. Sporet stiger stejlt og landskabet åbner sig. Vores camp ligger placeret på kanten af en stor hængegletscher. En helt perfekt og smuk lejr udgør et optimalt udgangspunkt for vores bestigning.

Ved midnatstid starter turen mod toppen. Vi skal først op igennem et klippeparti med lettere scrambling (let klatring uden sele, red.), hvorefter vi når et klippebånd og en gletsjer. Vi passerer gletscheren i reblag og fortsætter til foden af en ca. 70 meter høj isvæg, som danner vejen op til den ofte vindblæste og let eksponerede, men også fantastisk smukke topgrat. Herfra følger vi graten de sidste meter op til selve toppen af Island Peak i 6.189 m. Udsigten fra toppen er enestående. Omringet af verdens højeste bjerge - og her står du. 

Vi er tilbage i Base Camp sidst på eftermiddagen, hvor vores kok venter med mad og drikke. M/F/A

Dag 13-14. Ekstra dage til bestigning af Island Peak 

Der er afsat to ekstra dage til bestigningen i tilfælde af dårligt vejr og/eller til den nødvendige træning inden selve bestigningen. Disse dage tilbringes i Base Camp til akklimatisering, afslapning og klargøring i almindelighed. M/F/A

Dag 15. Mod Thyngboche og det smukke kloster 

Vi starter nedstigningen mod lavlandet og varmen. Først mod Chukhung, Dingboche og Pangboche og herefter videre ned ad brede og kendte stier tilbage mod Thyngboche. Undervejs krydser vi igen floden og lidt efter lidt kommer den alpine vegetation os i møde. Vi hilser overnatning i tehus velkommen tilbage og hygger os i den varme opholdsstue.

Dagen er lang og relativ hård, men vores arbejde belønnes med fantastisk vandring og udsigt over Mt. Everest og Ama Dablam. M/-/-

Dag 16. Til Namche Bazaar og overnatning i Phakding 

Igen har vi en lang og udfordrende vandredag i vente. Vi går til Namche Bazaar og spiser frokost og herefter fortsætter turen med den lidt stejle nedstigning til sammenløbet af floderne Bhote Khosi og Dudh Khosi.

Vi overnatter vi igen i byen Phakding, hvor vi pludselig er nede i varmen og kan se tilbage på det eventyr, vi har gennemlevet blandt de høje bjerge. -/-/-

Dag 17. Lukla og tilbage til civilisationen 

Trekket og bestigningen er ved at være slut, og vi ankommer igen til Lukla, som nu nærmest virker som en storby med et mylder af mennesker og et stort vareudbud. Vi slapper af med en øl og nyder vores flotte bestigning, mens forberedelserne til næste dags flyvning bliver ordnet af turlederen.-/-/-

Dag 18. Med fly fra Lukla til Kathmandu 

Der er tidlig check-in i Luklas lille, hektiske og ofte kaotiske lufthavn. "Lufthavn" virker sjovt nok som et lidt for stort ord.

Flyveturen langs Himalayabjergene er i klart vejr en smuk oplevelse. Fremme i Kathmandu kører vi til det velkendte hotel, hvor rene senge og et tiltrængt bad venter os. -/-/-

Dag 19. Fridag i Kathmandu og afrejse

Dagen i Kathmandu er til fri disposition, inden vi siger farvel til Nepal og flyver mod Danmark (Turen slutter i lufthavnen) M/-/-

Dag 20. Ankomst til Danmark 

Ankomst til Danmark efter en ny bestigning og store oplevelser i bagagen - Nepal skuffer aldrig. -/-/-

Need to know - info om Island Peak, pakkeliste mm.