Island Peak - Info

 

Pris & Afgang

Fra:20.995,-Dkr

1) 15/11 - 5/12 2019

2) 15/03 - 04/04 2020 (21.995,-Dkr)

Prisen inkluderer

 • Flyrejse Kathmandu - Lukla t/r

 • Lokal transport

 • 3 overnatninger på hotel i Kathmandu i delt dobbeltværelse

 • 10 overnatninger i nøje udvalgte tehuse

 • 4 overnatninger i telt i Island Peak Base Camp inkl. fuld forplejning

 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet M/F/A

 • 14 dages trekking i Everest området, inkl. bestigning af Island Peak

 • Alle tilladelser til trekking og bestigning

 • Stærkeste setup og det bedste lokale staff

 • Dansk guide - Jakob Urth

 • Specialudvalgte klatre sherpaer - Alle med enorm erfaring

 • Personlig vejledning omkring træning og udstyr inden afgang

 • Afskedsmiddag i Kathmandu

 • Store oplevelser, mange smil, nye venner og masser af god bjergkarma

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse til Nepal t/r (Urth-Adventures hjælper gerne)

 • Personlige udgifter og udgifter til drikkevarer

 • Udgifter til ikke inkluderede måltider

 • Visum til Nepal (ca. 50 US-dollars) Købes i lufthavn/Kathmandu

 • Drikkepenge til portere og lokale guider ca. 120 US-dollars

 • Rejseforsikring

 • Udgifter ved afbrydelse af turen før tid

IMG_2779.JPG
IMG_2836.jpg
IMG_4853.JPG
IMG_5776.jpg
IMG_9062.jpg
IMG_4571 (800x533).jpg
IMG_7259.JPG
IMG_0027.JPG

Good Stuff to Know - Island Peak

Hvordan kommer du med? Klatre erfaring er nødvendig og det kræver, at du har forberedt dig grundigt hjemmefra. Det er nødvendigt at være udholdende og i god fysisk form, samt være mentalt motiveret for lange dage med trekking i et højalpint miljø. Bestigning af f.eks. Kilimanjaro, Elbrus, Aconcagua eller toppe i fx Alperne er alle gode forberedelser for at kunne deltage.

Urth-Adventures hjælper gerne med råd og vejledning

Bjerget er ikke teknisk svært at bestige, men det er nødvendigt med bl.a. reb, isøkse og crampons, da vi ofte skal passere flere gletsjerspalter, ligesom ruten flere steder vil være stejl og eksponeret. De tekniske detaljer forud for bestigningen, vil vi lære og træne i dagene op til bestigningen.Vores akklimatiseringsprogram, hvor vi gradvis tilvænner kroppen til højden, er i absolut verdensklasse. Dertil deltager en meget erfaren bjergbestiger som guide på turen.
Det er Guiden, der i samråd med de lokale bjergguider, der har det sidste ord i den endelige beslutning - højdesyge er kun farlig, hvis man forsøger at ignorere den. Vores guide og vores lokale partner har stor ekspertise i at få så mange på toppen som muligt. En grundig gennemgang af, hvordan du færdes og forholder dig i stor højde, samt øvelser, hvor vi øver de nødvendige teknikker, som vi skal bruge på vores bestigning, gør at hele holdet ofte kommer på toppen.

Vi har været der - Nu er det din tur

Hotel og Tehuse

I Kathmandu overnattes på et godt turistklassehotel. (Enkeltværelse er muligt mod tillæg) På trekket bor vi på små hyggelige og ofte lidt simple tehuse. Det er små familiedrevne pensionater. Vi har nøje udvalgt de bedste og kan med sikkerhed sige, at der bliver taget godt imod alle steder.

Telte

De telte vi benytter til bestigningen er alle ekspeditionstelte af god kvalitet. Vi medbringer ligeledes et køkkentelt og messetelt til måltider og hvor vi samlet kan opholde os.

Mad

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M(morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Klima

I Kathmandu og lavlandet kan der forventes temperaturer på ca. 25 grader. Dagtemperaturen i bjergene ligger mellem 10 og 20 grader, om natten kan der forventes temperaturer mellem 10 graders varme og 10 graders frost i de højest beliggende tehuse. Der kan altid forekomme enkelte regn og snebyger i bjergene.

På bestigningen af Island peak, kan temperaturen forventes at nå ned på 15 til 20 graders frost. 

Vi færdes store dele af turen i stor højde og åbent terræn. Det vil ofte være ensbetydende med lave temperaturer og relativt meget vind. Det er svært at spå om vejrforholdene, men generelt kan det siges, at bjergvejr er omskifteligt vejr. Det gælder også i Himalaya, og netop de omskiftelige vejrforhold, man kan opleve, er en del af oplevelsen ved at vandre i Himalaya.

Pas og visum (vigtig info)

Visum til Nepal skaffes i lufthavnen i Kathmandu og koster ca. USD 50. Medbring selv 3 stk. pasfoto. 1 stk. til visumansøgning i lufthavnen og 2 stk. til anskaffelse af trekkingtilladelser. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdets varighed.

Rejseforsikring (vigtig info)
Husk at din rejseforsikring skal være gældende for aktiviteter i mere end 4.000 meters højde. Mange rejseforsikringer dækker ikke, hvis man på turen kommer over en bestemt højde. Check med din forsikringsudbyder. GOUDA rejseforsikring, dækker i alle højder. Kontakt din forsikring og hør hvordan du bedst er dækket. Man vil ikke kunne deltage på denne tur uden en gyldig forsikring.

Vaccinationer

Kontakt egen læge ca. 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.

Valuta og kreditkort

Vi anbefaler, at du medbringer kontante US-Dollars. Disse kan veksles til lokal valuta overalt i Kathmandu til normal kurs. Der findes ATM maskiner i Kathmandu. Vær opmærksom på at der pt er maksimumbeløb, som du må hæve per dag (ca. 2000 DKK).

Der kan forventes en udgift på mad/drikkevare på 100 - 300,- kr på de dage hvor kost ikke er incl.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er normal mobildækning i Kathmandu og på store dele af trekket. WI-FI kan ofte tilkøbes på de fleste tehuse og på hotellet i Kathmandu.

Hos Urth-Adventures har vi ingen problemer med brug af mobiltelefon, men vi anbefaler du nyder naturen og vores skønne fællesskab ved at begrænse forbruget så meget som muligt.

Go Offline…det er ofte en berigelse.

Adgang til strøm

Det vil være muligt at få opladet elektronisk udstyr (mobil, kamera etc.) i de lokale tehuse. Der er sjældent strømforsyning, men sol og vandkraft - dermed sjældent opladningsmuligheder på værelserne, men man kan de fleste steder betale sig fra at oplade i tehusets små spisestuer. Vær opmærksom på, at der tit er ganske få stik til mange mennesker, så sørg for at lade op hjemmefra og medbring gerne ekstra batteri, hvor det er muligt. This is Nepal

Der kan ske ændringer

En bjergtur af denne karakter kan indebære ændringer. Det kan være på grund af én eller flere deltageres problemer med højden eller anden form for sygdom. Det kan også være pga. vejret, som altid spiller en helt afgørende rolle for, om tingene kan lykkes. Dette må hver enkel deltager naturligvis være indstillet på inden afrejse. Urth-Adventures vil altid have fokus på sikkerhed og altid optimere mulighederne for hver enkel deltager. Dette er vores hjemmebane og der findes altid en løsning.

Who is the Guide?

Ekspeditionslederen: Der påhviler ekspeditionslederen et stort ansvar ved at føre en gruppe på en bestigningstur. Vi håber og forventer derfor, at hver enkelt deltager vil hjælpe og respektere lederen. Det er vigtigt at huske, at selvom den tekniske succes afhænger af vore forberedelser, vil den endelige vellykkede gennemførelse afhænge af din egen entusiasme, forberedelse og samarbejdsvilje.

Jakob Urth er Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestiger. fire 8.000 meter bjerge på hans CV – tre uden brug af kunstig ilt og flere som første dansker. Senest på toppen af Mount Everest. Dertil et utal af hhv.4, 5, 6 og 7.000 meter toppe.

Jakob har gennem mere end 25 år været bjergbestiger og eventyrer. Han har klatret bjerge på de fleste kontinenter samt arrangeret og deltaget i ekspeditioner fra Himalaya til Arktis. Jakob har de sidste 18 år arbejdet som bl.a. Guide og ekspeditionsleder. Derudover er Jakob ejer af Urth-Adventures som er et konsulent/rejseselskab som tilbyder skræddersyet bestigningsturer, ekspeditioner og foredrag. Jakob er iøvrigt medlem af The Adventures Club (Eventyrenes Klub)

IMG_2779.JPG
IMG_5753.JPG

Pakkliste - What to bring

Vi har udarbejdet en pakkeliste til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du kan medbringe, samt udstyr som fx klatreudstyr, som du skal medbringe. Et begrænset udvalg af klatreudstyr kan lejes i Kathmandu. Urth-Adventures anbefaler du medbringer alt hjemmefra. Kontakt os gerne med evt. spørgsmål. We know what to bring

Here we go….Good stuff to bring

RYGSÆK: (33 - 50 L) Til det udstyr, som bruges og medbringes hver dag på trekket. Fx ekstra jakke og vandflasker. Ligeledes bruges rygsækken til topforsøget.

DUFFELBAG: Denne bæres af vore stærke staff eller de yakokser vi bruger de sidste dagen inden Base Camp. Den bruges til at transportere dit udstyr til trek og bestigning fra startpunktet (Lukla) og ind til Base Camp. Tasken fragtes hver dag videre til næste tehus. Anbefalet taske: North Face Duffelbag eller af samme kvalitet.
Der er også mulighed for at opbevare overskydende bagage (evt. by/rejsetøj) i Kathmandu, mens vi er på bjerget. Hertil kan man medbringe en let taske eller bare en stofpose. No plastic, please.

KLATRESTØVLER: Dobbelte plast eller klatrestøvler skal medbringes. Støvler til bjergbestigning findes i mange varianter, men til denne tur er komfort og varmeisolering vigtig. Island Peak kan være koldt og støvlerne skal være store nok til ekstra tykke sokker samt til at kunne bevæge tæerne. Vi anbefaler støvler fra Scarpa, La Sportiva og Millet.

CRAMPONS: Crampons skal medbringes. Vi anbefaler crampons med step in/hurtigindbinding. Forslag: Grivel, Simond eller Charlet Moser. Husk at de skal passe på dine støvler - Test gerne inden afrejse.

KLATREHJELM: Hjelm til brug under topforsøget samt træning. Husk at der skal være plads til en evt. tynd hue.

KLATRESELE: Alpin klatresele. Bruges under topforsøg samt træning.

KLATREUDSTYR: 2 stk låsekarabin - 3 stk almindelig karabin - 2 stk 60cm slynge - 1 stk 120cm slynge - 1 stk Ascender/Jumar til højre eller venstre hånd. 1 stk 1m 5mm reb til brug på Ascender. (guiden vil vise dig hvordan - dont´t worry)

VANDRESTØVLER: Foruden klatre/plastikstøvlerne, som bruges til topbestigningen, er der nødvendigt at medbringe et par almindelige vandrestøvler eller kraftige trekkingsko. Vær sikker på at fodtøjet er gået ordentligt til inden turen. Skulle bagagen, mod forventning, blive forsinket, vil det være en god idé at rejse med vandrestøvlerne på hjemmefra eller i håndbagagen.

ANDET FODTØJ: Det er en god idé at medbringe noget let fodtøj til at skifte med, når man opholder sig i Base Camp, på tehus og i Kathmandu. Det kan fx være et par løbesko eller solide sandaler. Dertil vil Jakob altid være klar på en løbetur, så husk evt. også løbetøj.

DRIKKEFLASKE: Medbring drikkeflasker til minimum 3 liter. Mindst én af disse bør være med en form for termoisolering og man kan med fordel medbringe en termoflaske/kande (letvægt). Denne kan være god at have med på topforsøget.
Det er grundlæggende en fordel, hvis man medbringer flasker i hård plast (ex. Nalgen)

Fordelen ved at medbringe flasker med en maximum volume på 1 liter er, at de kan være under jakken på selve topbestigningen. Derved undgår man, at vandet fryser til.
Camelbag el. lign. kan ikke bruges på selve topbestigningen, da de fryser til. De kan dog med fordel anvendes under trekking samt op til de forskellige camps.

VANDRESTAVE: Vi anbefaler alle at medbringe vandrestave til Island Peak bestigningen. Uanset om man er vant til at bruge vandrestave eller ej, er det vores anbefaling, at man medbringer stave. Vandrestave har mange fordele, og i særdeleshed på trekking i bjergene. De vil hjælpe på balancen samt give stor støtte både op og ned af de mange stigninger.

BEKLÆDNING: Valg af beklædning på en topbestigning er en individuel sag. Man skal klæde sig på, så man har det tilpas temperaturmæssigt samt en god bevægelighed. vigtigst er det, at man kan holde sig tør og varm.
Det er en god idé at opbygge sin beklædning efter "lag-på-lag" princippet. Herved kan man løbende regulere kropstemperaturen efter vejrforholdene og temperaturen. Man kan med andre ord tage tøj af og på efterhånden, som det bliver varmere eller koldere.

På en topbestigning er det en god idé altid at have uld som det inderste lag. Bomuld er et 'no go', da det holder på fugtigheden (sved) uden at kunne komme af med det igen. Dette vil ofte nedkøle kroppen.

Dunjakke - kraftig og med hætte - SKAL medbringes til bestigningen af Island Peak. Ligeledes dejlig at have i Base Camp om aftenen

Skaljakke: Det er vigtigt at have en god skaljakke til at klare både vind, regn og sne og mange timer med let rygsæk.

Skalbukser: Skal kunne klare både vind, regn, sne. Vælg gerne en model med lynlås langs hele benet.

Luffer/Handsker: Det er vigtigt, at have varme luffer og/eller handsker med. Vi anbefaler luffer frem for handsker, da det er lettere at holde varmen i fingrene, hvis de holdes samlet .Dertil fx inderhansker eller handsker som er vindtætte. Man kan dog roligt anvende en lidt lettere handske til dagsturene, eller som supplement til de tykke og solide luffer. Materialet på lufferne kan med fordel være af gore-tex med dun eller fiber isolering.

Solbriller: Solbriller til brug på bræ, sne og is SKAL medbringes. Disse skal være tætsiddende og have mørke glas. Fx sol/bjergbriller fra mærket Julbo

Pandelampe: Uundværlig om aftenen, til nat-tisseturen og om morgenen/natten på vej op mod toppen. En pandelampe med flere LED-diodetyper er at anbefale. Husk ekstra batterier.

Skjorter og T-shirts: Der skal vandres mange timer i høj sol og vind, så skjorter er rigtig gode til at snuppe en del af vinden samt skærme arme og krop mod solen.T-shirts er også gode – både for sig og som inderste lag højere oppe på bjerget. Vælg gerne uldprodukter

Langt undertøj: Vi anbefaler brug af uldprodukter på ben og overkrop. Det giver den bedste funktion og beskyttelse.

SOVEPOSE: Det er nødvendigt med en god sovepose på bestigningen(Base Camp) og i tehusene. Vi anbefaler en sovepose med en komforttemperatur på omkring. -15° Det kan blive koldt i Base Camp (over 5000 m.) På tehusene sover vi i senge og ofte på værelser uden varme.

Liggeunderlag: Thermarest eller tilsvarende anbefales, da et godt og fyldigt underlag ikke bare forbedrer liggekomforten, men også øger varmekomforten, da kulden kommer nedefra. Denne bruges i Base Camp hvor vi sover i telte.

Inderpose: Hvis man betvivler, at ens sovepose er varm nok, kan man optimere varmekomforten ved at anvende en inderpose i tynd fleece eller uld. Det forbedrer komforttemperaturen med 5 - 7 plus grader.

Leje af udstyr i Kathmandu

Man kan leje udstyr i Kathmandu, men vi kan desværre ikke garantere for hverken pris og udbud (varierer år for år) Hvis man vil være sikker på at få det udstyr, man ønsker, er det derfor bedst at medbringe dette hjemmefra, og det er vores klare anbefaling at medbringe så meget udstyr som muligt.

(kontakt gerne Jakob mht. spørgsmål omkring udstyr)
Følgende udstyr vil normalt kunne fremskaffes i Kathmandu

- Crampons + hjelm
- Plaststøvler i begrænset udbud og kvalitet (store størrelser er svære at fremskaffe + str 46)
- Alt klatreudstyr kan ligeledes købes fra nyt i Kathmandu.