Hvem er Jakob Urth

Pro Bjergbestiger, Foredragsholder, Forfatter og Eventyrer

Født i 1976 og gennem mere end 20 år har Jakob Urth dyrket sin passion for bjerge og er i dag, Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestiger/guide.

I de sidste 16 år har Jakob Urth arbejdet som turleder/-guide og ekspeditionsleder indenfor adventure-rejser.

Han har som eneste dansker besteget fire bjerge over 8.000 meter (Gasherbrum II, Shishapangma, Cho Oyu og Mount Everest) – de tre første uden brug af kunstig ilt samt to af dem, som første dansker nogensinde.
Derudover har han et utal af henholdsvis 5.000, 6.000 og 7.000 meter toppe på sit klatre CV, ligesom han har deltaget i ekspeditioner over det meste af kloden. #14x Aconcagua (6962m) som guide #10x Elbrus (5642m) som guide #12x Kilimanjaro (5895m) som guide samt adskillige bestigninger af fx Mont Blanc, Mera Peak, Island Peak samt det smukke og ikoniske bjerg Ama Dablam i Nepal.

Dertil har han boet og arbejdet flere år i Grønland. Bl.a. med virksomhedsadministration, turisme, hundeslædeturer, klatring og har på ski, syv gange tidligere guidet krydsninger af Indlandsisen i Sydgrønland.

Han er idag ejer af Urth-Adventures som er et konsulent- og eventfirma med fokus på skræddersyet bjergbestigning og ekspeditioner. Igennem foredrag og events hjælper og inspirere Jakob bla. virksomheder med “nye tanker “ bedre selvforståelse og effektivisering.

(se mere under link: Foredrag & Events)

  • Forfatter til bogen “Mod Verdens Tag” En anmelderrost beretning fra bla. Mount Everest og livet som guide på godt og ondt, skrevet med humor, indsigt og passion (se mere via link: Bog)

  • Aktuel på TV2 med dokumentaren “Mission Mount Everest”

  • Jakob Urth er medlem af The Adventures Club Of Denmark (Eventyrenes Klub) Medlems NR. 468